Waarom een boxspring kopen? Ontdek nu de voordelen!

Een goede nachtrust is van essentieel voor onze gezondheid en welzijn en het juiste bed speelt daarbij een cruciale rol. Wanneer je uitkijkt naar een nieuw bed, ben je vast wel overweldigd van de verschillende slaapsystemen die er jou aangeboden worden. De afgelopen jaren heeft één slaapsysteem aan populariteit gewonnen: de boxspring. Bij meubelen Jonckheere, een familiebedrijf, bieden we al meer dan 60 jaar een van de grootste assortimenten van slaapsystemen aan in België. Met onze jarenlange ervaring delen we graag de voordelen van een boxspring en waarom dit een goede investering kan zijn voor een goede nachtrust en comfort.

Een boxspring biedt een uitstekend comfort

Een van de belangrijkste redenen om een boxspring te kopen, is het ongeëvenaarde comfort dat het biedt.

Boxsprings zijn zo vervaardigd dat ze een heel hoge veerkracht hebben. Door de combinatie van veren en schuimen ontstaat een veerkrachtig oppervlak dat zich aanpast aan de vorm van je lichaam.

Een goede boxspring zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht. Sommige boxsprings hebben in de box gezoneerde pocketveren. De combinatie in een dergelijke boxspring van de flexibele draagkracht en de verlaagde drukpunten zorgen ervoor dat je lichaam een volledig kan ontspannen en je diepe herstellende slaap zal ervaren.

Een boxspring is iets hoger dan een gewoon bed

Door haar manier van opbouwen is een boxspring meestal standaard iets hoger dan een gewoon bed. Doordat ze hoger is, is het in en uit stappen makkelijker. Je kan ook nog spelen met de hoogte van de poten. Kies je voor hoge poten, dan wordt het heel gemakkelijk om de vloer onder je boxspring te onderhouden.

Een boxspring is heel hygiënisch

Even een korte uitleg wat een boxspring is. Een boxspring is in feite geen bed, maar een bedbodem.

Een degelijk boxspring bestaat uit een massief houten frame met veerkrachtige houten planken met daarop metalen veren gemonteerd. Hierdoor hang je niet door. Sommige boxsprings hebben binnenin gezoneerde veren om de vormen van je lichaam nog beter te volgen.

Een boxspring is dus hoofdzakelijk een constructie met veren en is verder gevuld met lucht. Door te bewegen krijg je luchtverplaatsing in de box en ventileert de ruimte binnenin automatisch. Het contact met de matras moet een ventilerende stof zijn om zo de matras te helpen drogen.

Vergeet niet, ’s nachts verlies je ongeveer een liter aan transpiratie vocht en een goed slaapsysteem werkt dat weg. Je mag stellen dat een boxspring van alle slaapsystemen een van de beste geventileerde systemen is en dus heel hygiënisch.

Een boxspring heeft een luxueuze uitstraling zoals een hotelbed

Een boxspring wordt ook vaak een hotelbed genoemd. Hier refereren ze dan naar de bedden die je in de heel luxueuze top hotels kan vinden. Deze hotels doen er alles aan om hun gasten werkelijk het beste te geven. Daarom kiezen ze ook voor boxsprings. Het comfort hebben we al besproken in een vorig punt en je weet, het comfort van een boxspring is subliem.

In tegenstelling tot een bed kan je een boxspring sterk personaliseren. Je kan kiezen of je de boxspring in stof, leder of kunstleder wil. Je kan je eigen model, de vorm van het hoofdbord, hoe het is afgewerkt, de kleur, poten en de matras die bij je past, kiezen. Zo creëer je je eigen luxe hotelbed om elke dag te genieten van je verdiende rust.Een boxspring is heel duurzaam en gaat lang mee

Een echte boxspring heeft een lange levensduur. Je mag rekenen op een gemiddelde technische levensduur van 20 tot 25 jaar. Waarom spreken we van een technische levensduur? Een boxspring bestaat uit verschillende onderdelen. Vaak zal je heel je bed benoemen als een boxspring terwijl dit in feite bestaat uit een onderstel is met daarop een matras. De degelijke matras zal u een gezonde nachtrust verzekeren van 10 tot 15 jaar. Het onderstel, de boxspring zelf, gaat ongeveer 20 tot 25 jaar mee.

Met een boxspring kies je voor een oase van comfort

Als je op zoek bent naar het ultieme slaapcomfort en luxe wil toevoegen aan je slaapkamer dan is een boxspring een uitstekende investering.

Een echte boxspring heeft een unieke constructie, aanpasbare opties en een stijlvolle uitstraling. Met een echte boxspring geniet je van een ongeëvenaarde slaapervaring. Voordat je een boxspring koopt, is het belangrijk om je slaapbehoefte te begrijpen.

Het familie bedrijf meubelen Jonckheere is al meer dan 60 jaar gespecialiseerd in jouw slaapcomfort. Even lang werken we al samen met slaapcomfort fabrikanten die al meer dan 75 jaar boxsprings en matrassen vervaardigen.

In onze ruime slaapafdeling, een van de grootste van de België kan je deze testen en begeleiden we je graag voor de juiste keuze. Door zorgvuldig onderzoek te doen, verschillende opties te vergelijken en te kijken naar de kwaliteit van de materialen, kan je de perfecte boxspring vinden die past bij jouw persoonlijke voorkeuren en budget.

Winkelmandje
Klantenservice
Favorieten
Je hebt nog geen favoriete producten.
Mijn account
Welkom terug! Log hier in op jouw account.
*
*
OF
Maak een account aan en geniet van verschillende voordelen