Lattenbodems

10 producten
10 producten
Filter


Vanaf
165,00
Op bestelling in onze toonzaalOp bestelling in onze toonzaalVanaf
325,00
Op bestelling in onze toonzaalOp bestelling in onze toonzaalOp bestelling in onze toonzaalOp bestelling in onze toonzaalOp bestelling in onze toonzaalVanaf
525,00
Op bestelling in onze toonzaalVanaf
425,00
Op bestelling in onze toonzaal

Lattenbodems: cruciaal voor jouw slaapcomfort

Hoewel je misschien geneigd bent om meer aandacht te besteden aan het bed zelf, is de bedbodem eigenlijk het fundament van je slaapcomfort. Voor een optimale slaapervaring kies je bij voorkeur voor een kwalitatieve lattenbodem of een boxspring . Een lattenbodem bestaat uit meerdere latten en komt in verschillende soorten, zodat je, afhankelijk van jouw specifieke behoeften, de variant kan selecteren die het beste bij jou past. Hoe weet je welke lattenbodem de beste keuze is voor jou? Bij Meubelen Jonckheere kan je alle soorten lattenbodems zelf uitproberen en staan we klaar om je te helpen met je keuze. We geven ook graag advies over welk type matras het meest geschikt is voor de lattenbodem die je hebt gekozen. En ben je op zoek naar een aantrekkelijke aanbieding? Dan zal je ongetwijfeld geïnteresseerd zijn in onze promotieset van een lattenbodem met matras.

Wat zijn de voordelen van een lattenbodem?

De populariteit van lattenbodems heeft te maken met verschillende factoren. Ze zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk, trekken geen stof of vuil aan, en zijn gemakkelijk schoon te houden. Bovendien bieden ze goede ventilatie, wat bijdraagt aan jouw slaapcomfort. Daarnaast zijn lattenbodems duurzaam. Hoe beter en flexibeler de lattenbodem, hoe langer deze meegaat.

Waar moet je op letten wanneer je een lattenbodem koopt?

Lattenbodems van merken zoals NOX of Swissflex  zorgen voor een stabiele en effectieve ondersteuning van je lichaam. Dit hangt echter wel sterk af van de kwaliteit van de lattenbodem. Goedkopere lattenbodems hebben vaak minder latten die verder uit elkaar staan. Om echt comfortabel te kunnen slapen, is een lattenbodem met minstens 28 latten aanbevolen; goedkopere versies hebben soms maar 13 of 15 latten. Nog beter is een lattenbodem met 42 latten. Dit type wordt vaak aangeraden bij zwaardere belasting, maar is in feite voor iedereen prettiger. Naast een betere gewichtsverdeling kan zo'n lattenbodem je lichaam optimaal ondersteunen. Sommige lattenbodems hebben verstelbare latten, waardoor je zelf de mate van ondersteuning bij je schouders en heupen kan regelen. De meeste lattenbodems hebben een middenzone met verstelbare latten, zodat je de hardheid of zachtheid van de bodem naar wens kan aanpassen.

Wil je graag in bed lezen of televisie kijken? Heb je soms last van rusteloze benen? Dan is een verstelbare lattenbodem een aanrader. Er zijn handmatig verstelbare lattenbodems waarbij je zelf het hoofd- of voeteneinde kan verstellen. Maar voor nog meer comfort kan je kiezen voor een elektrisch verstelbare lattenbodem. Daarmee kan je moeiteloos met één druk op de knop de gewenste slaap- of zithouding instellen. Elektrische lattenbodems zijn ook zeer geschikt voor mensen met een fysieke aandoening. Ze zorgen er namelijk voor dat je gemakkelijk in en uit bed kan stappen.

Lattenbodems in verschillende afmetingen

Lattenbodems worden zowel bij eenpersoons- als tweepersoonsbedden veelvuldig gebruikt. Daarom kan je ze in de meest gangbare afmetingen vinden in ons aanbod. Voor tweepersoonsbedden kun je bijvoorbeeld kiezen uit een lattenbodem 140x200, 160x200, en zelfs 180x200. Als jij en je partner beiden een eigen matras verkiezen, kan twee keer een lattenbodem 70x200 een uitstekende oplossing zijn. Voor een twijfelaar past een lattenbodem 120x200, en voor een eenpersoonsbed is een lattenbodem 80x200 of 90x200 geschikt. Heb je een extra lang bed? Er bestaat ook een lattenbodem 90x220. Als je er twee naast elkaar legt, heb je een geschikte bedbodem voor een extra breed en extra lang bed van 180x220.

Als je geen standaardformaat bed hebt, kan je nog steeds voor een lattenbodem kiezen. Je kan een lattenbodem op maat laten maken of voor een uitschuifbare lattenbodem kiezen, die je in de breedte kan verstellen, van 90 cm tot wel 160 cm.

Wat bepaalt de prijs van een lattenbodem?

Zoals eerder vermeld, heeft het aantal latten invloed op de prijs. Maar ook de manier van bevestigen speelt een rol. Als een lattenbodem goedkoop is, is de kans groot dat de latten rechtstreeks aan het frame zijn bevestigd. Dit betekent dat de randen van de bodem veel steviger zijn dan het midden. Duurdere modellen plaatsen de houten (of soms glasvezel) latten in flexibele houders. Ook het materiaal van de houders kan variëren en heeft invloed op de prijs van de lattenbodem. Je kiest best niet voor plastic, omdat dit het risico op scheuren verhoogt. Rubber is beter; siliconen houders zijn de beste keuze en bieden superieure flexibiliteit en duurzaamheid.

Jouw keuze gemaakt? Bestel dan meteen via onze webshop of kom jouw favoriete lattenbodem eerst zelf uittesten in onze toonzaal te Belsele, nabij Sint-Niklaas!
Filter
Prijs
  • EUR
Voorraad
Merk
Ligoppervlakte
Type matras
Anti allergie
Winkelmandje
Klantenservice
Favorieten
Je hebt nog geen favoriete producten.
Mijn account
Welkom terug! Log hier in op jouw account.
*
*
OF
Maak een account aan en geniet van verschillende voordelen