Dé ultieme tips om meer sfeer te creëren in je slaapkamer!

Een slaapkamer kan je op eindeloos veel manieren aankleden en inrichten. En je hebt helemaal niet veel nodig om je slaapkamer een heel andere look te geven.
Met een nieuwe dekbedovertrek en wat gezellige accessoires heb je in een handomdraai een volledig nieuwe ruimte.

Kies het perfecte beddengoed

Ga voor hoogwaardig beddengoed, want deze zorgt gegarandeerd voor een betere nachtrust. Dan heb je nog de keuze of je graag voor een effen dekbedovertrek gaat of kies je liever voor een drukkere print? Hoe dan ook, je keuze bepaalt hoe uniek de look van je slaapkamer er zal uitzien.

De ideale kleurencombinatie

Kleuren bepalen de sfeer in de slaapkamer. Kies dus zorgvuldig welke kleur je bijvoorbeeld op je muren wil. Aan de hand van deze kleur, kan je een kleurenpallet maken door kleuren te kiezen in dezelfde tinten of door nét die ene kleur toe te voegen om contrast te creëren.

Wil je graag een warme en gezellige uitstraling? Kies dan voor bruin, rood en roze. In tegenstelling tot kleuren zoals blauw, groen en bruin de ruimte een natuurlijke en rustgevende indruk geven. Wat je ook kiest, probeer zeker één stijl aan te houden binnen deze ruimte. Zo wordt er eenheid gecreëerd en vermijd je chaos.

Dynamiek in je slaapkamer

Combineer verschillende materialen. Bestaat je beddengoed uit katoensatijn? Voeg dan bijvoorbeeld een bedsprei, deken of extra kussens toe in een andere stof. Dit geeft direct meer uitstraling aan je slaapkamer. Voor de finishing touch, kan je ook nog een luxueus tapijtje toevoegen.

Chique accessoires

Wanneer je een effen dekbedovertrek hebt, kan je een bedsprei en extra kussens toevoegen met een leuke print. Zo geef je de ruimte een speelse touch. Heb je net een overtrek met leuke print? Ga dan voor effen kleuren om toe te voegen. Zo creëer je net meer rust.

Meer groen

Wanneer je slaapkamer op punt staat en je hebt nog wat plaats over, voeg dan gerust enkele mooie planten toe aan de ruimte. Naast decoratief, zijn ze ook zeer nuttig. Veel planten hebben een luchtzuiverende werking en geven extra zuurstof. Dit zorgt er dan ook weer voor dat je een betere nachtrust krijgt.