Met deze stappen creëer je in no-time een Scandinavisch interieur!

Scandinavisch design is de perfecte combinatie van minimalisme en gezelligheid.
Je huis mag dan zeer net zijn met een minimalistische touch, maar je kan het toch nog zeer uitnodigend en comfortabel maken.

Lijstjes

Voor je naar de winkel gaat, maak je best een lijst met de dingen die je absoluut nodig hebt. Je kan later altijd dingen toevoegen of wegnemen, totdat de ruimte juist aanvoelt en gebalanceerd is. Om openheid en helderheid te bekomen, is het belangrijk dat je niet té veel spullen en decoratie gaat neerzetten.

Kleurenpallet

Baseer je steeds op neutrale kleuren om een ruimte in te richten. Denk maar aan beige, taupe, ivoorwit, lichtgrijs, olijfgroen en pastelkleuren. Bij decoratie kan je dan weer wel een fel accent gebruiken om meer leven te creëren.

Contrast

Is het merendeel van je ruimte wit of een andere lichte kleur? Door opvallende meubelstukken, bv. in zwart of bepaalde materialen, kan je een dramatisch effect bekomen. Een asymetrisch meubel of een opvallende armatuur, kan de kamer een interessante en unieke look geven.

Mix & match

Door verschillende materialen te combineren, kan je voor meer sfeer zorgen. Denk maar aan materialen zoals textiel, hout, metaal en beton. Een moderne, strakke ruimte krijgt meteen een huislijker gevoel wanneer je een zachte plaid of een tapijt met franjes toevoegt.

Je hoeft je ook niet aan één bepaalde stijl te houden. Door het combineren van verschillende stijlen, creëer je een eigen stijl. Je hoeft dus niet per se enkel moderne of industriële elementen te gebruiken. Durf combineren! Dat maakt je ruimte dan ook weer zo uniek.

Haal natuur in huis

Om het hele jaar door van je interieur te kunnen genieten, kan je materialen zoals linnen, riet en hout gebruiken. Deze geven een rustige en natuurlijke uitstraling. Warme houtsoorten geven dan weer een zonniger gevoel, zonder dat de zon moet schijnen.

En als je wat groene vingers hebt, kan je ook altijd een mooie kamerplant een plaatsje geven.

Functioneel mooi

Scandinavisch design kan heel minimalistisch zijn, nét daarom is het belangrijk dat de meubelen zowel functioneel als decoratief kunnen gebruikt worden. Denk maar een halmeubel waar je jassen kan ophangen, met daarboven een rekje waar je leuke planten kan tentoonstellen.

Mijn account
Welkom terug! Log hier in op jouw account.
*
*
OF
Maak een account aan en geniet van verschillende voordelen