Lloyd Loom

Authentieke Lloyd Loom meubelen bij Meubelen Jonckheere

Al in 1917 vond de Marshall B. Lloyd het geweven papier uit waar later stoelen van gemaakt werden. Dit stevige gelakte papier moest een duurzame vervanging zijn van rotan, en dat lukte wonderwel. De Lloyd Loom stoelen werden mateloos populair, niet in de laatste plaats doordat ze heel stevig én betaalbaar waren. Een bom op de meubelfabriek in Engeland in 1940 maakte helaas een einde aan de productie en vernietigde een groot deel van de voorraad.

In 1992 werd het Belgische bedrijf Vincent Sheppard opgericht als importeur van Lloyd Loom meubelen. Lloyd Loom van Vincent Sheppard steekt de originele Lloyd Loom stoelen én meubelen in een modern jasje. Ook is het materiaal rotan weer terug, in de nieuwe ‘Atelier N/7’-collectie.

Klassiek, romantisch of trendy: veelzijdige Loom stoelen

Meubelen Jonckheere verkoopt een mooi assortiment aan Lloyd Loom stoelen met bijbehorende kussens voor Lloyd Loom stoelen. De meubels zijn lichtgewicht en toch stevig, dankzij het unieke weefsel van gelakt papier en metalen spijlen. Lloyd Loom fauteuils zitten erg comfortabel en zijn in verschillende zachte kleuren verkrijgbaar.

In onze Lloyd Loom winkel vindt u ook een Lloyd tafel van geweven papier of van hout. Combineer deze met bijpassende Lloyd Loom eetkamerstoelen en u waant zich in een romantische Engelse cottage waar u helemaal tot rust kunt komen. Maak uw meubelserie compleet met een Lloyd Loom bank. Het geweven papier met zachte Lloyd Loom kussens heeft een lichte en kalme uitwerking op uw interieur. 

Ook voor buiten: bekijk onze outdoor collectie

Vincent Sheppard heeft recentelijk een complete buitencollectie meubels en stoelen van Lloyd Loom ontworpen. Deze Loom stoelen ademen het vertrouwde romantische gevoel van het Engelse buitenleven, maar zijn eigentijds en trendy. De collectie ‘Vincent’s Garden’ is lichtvoetig en speels. En het gelakte materiaal is goed bestand tegen alle weersomstandigheden!

Meubelen Jonckheere heeft een groot aantal Lloyd Loom stoelen te koop aan scherpe prijzen. Bekijk onze Lloyd Loom stoelen prijzen direct in de webshop, of kom ons aanbod bekijken in de winkel. Onze Lloyds Loom stoelen zijn er in een groot aantal kleuren en uitvoeringen, om bij ieders smaak aan te kunnen sluiten. Vincent Sheppard en Lloyd Loom zijn de ideale combinatie van klassiek en hedendaags. Bekijk direct of u het meubel van uw dromen vindt in onze webshop.