Chesterfield

Chesterfield


Chesterfield is een klassieke meubelstijl die ruim 200 jaar geleden in Engeland ontstond. Chesterfield banken zijn herkenbaar aan het ruitenpatroon in de leuning en zitting en de genagelde voorzijde. Op elke hoek van de ruit zit een knoop. Een typische Chesterfield bank is gemaakt van leder, maar tegenwoordig kan u ook Chesterfield bankstellen in andere stoffen verkrijgen. Wilt u graag een echte klassieke Chesterfield kopen of een modern bankstel chesterfield style? Kom eens langs bij Meubelen Jonckheere in Belsele.

Het ontstaan van een stijlicoon
Chesterfield is geen geregistreerd merk, maar een benaming voor de typische meubelstijl, die haar naam heeft ontleend aan de stad Chesterfield. Eind de 18e eeuw werd hier een ‘Chesterfield fauteuil’ ontworpen in opdracht van de Engelse schrijver, staatsman en de vierde graaf van Chesterfield, Phillip Dormer Stanhope.

De Chesterfield meubelstijl werd al snel zeer populair en behoort nu tot één van de Engelse stijliconen in de meubelbranche. Naast de oorspronkelijke Chesterfield fauteuils kan u nu ongeveer alle soorten meubelen in deze stijl kopen; Chesterfield eetkamerstoelen, chaises longues en zelfs slaapbanken

Met een Chesterfield sofa haalt u direct de klasse en uitstraling van klassieke Engelse luxe in huis. De stijl is bijzonder rijkelijk en valt bij velen in de smaak. Vindt u het persoonlijk een beetje ‘too much’? Bij Meubelen Jonckheere kan u bijvoorbeeld ook een mooie, eigentijdse interpretatie op een klassieke Chesterfield zetel van het Italiaanse designmerk Natuzzi vinden!

Meubelen in de stijl Chesterfield kopen 

Men kan niet bepaald zeggen dat echte Chesterfield banken goedkoop zijn. Dat kan eigenlijk ook niet gezien het vakmanschap, het tijdsintensieve werk en de kwaliteit van het leder die voor het creëren van een Chesterfield hoekbank of fauteuil nodig zijn. Maar juist door het gedetailleerde werk, het exclusieve design en het mooie leder krijgen Chesterfield hoekbanken die typisch luxe uitstraling. Voor topkwaliteit betaalt u nu eenmaal vaak een topprijs. 

Wanneer u op internet gaat zoeken naar Chesterfield zetels dan kan u echter een Chesterfield stoel in verschillende prijsklassen vinden. Dit komt juist omdat Chesterfield geen geregistreerd merk is en dus fabrikanten van overal ter wereld Chesterfield banken op de markt mogen brengen, zonder dat aan een voorgeschreven norm of kwaliteitseis moet voldaan worden. Vindt u een fauteuil chesterfield stijl voor een spotprijsje? Kijk dan zeker altijd goed de kwaliteit van de materialen en afwerking na.