Goedkope zetels

Goedkope zetel kopen: goedkoop of duurkoop?


Een nieuwe zetel of salon kopen is altijd toch een flinke investering. Het vooruitzicht van een goedkope zetel of goedkope bankstellen kopen is dan ook zeer aantrekkelijk. Maar als u liefst zo lang mogelijk plezier hebt van uw goedkope banken en uw goedkoopste bank niet al na een jaar wilt moeten vervangen, is het toch belangrijk om ook de kwaliteit van een goedkoop bankstel goed in de gaten te houden. Bij Meubelen Jonckheere in Belsele vindt u zitbanken in alle prijsklassen. Van design banken van gerenommeerde merken tot goedkope zitbanken met een mooie prijs-kwaliteitverhouding. Bent u op zoek naar goedkope zetels Antwerpen en omgeving, dan moet u zeker eens tot bij ons komen! 

Goedkope bankstellen online

Wanneer u op Google de zoekopdracht ‘goedkope of goedkoopste bankstellen’ ingeeft, vliegen de goedkope bankstellen u om de oren. Maar wat mag u precies verwachten van die spotgoedkope bankstellen? Waar zit het prijsverschil tussen een bank van een merk dat bekend staat om z’n kwaliteit en één van die banken die goedkoop via het internet worden aangeboden? Betaalt u extra, gewoon omdat er een merklabel op staat? Of zit er toch meer achter? 

Stoffering van de goedkope zitbank

Wanneer een bankstel goedkoop aangeboden wordt, kan een verklaring zitten in de gebruikte stoffering. Leer is bijvoorbeeld altijd duurder dan stof, maar ook in de verschillende leersoorten en stoffen zitten aanzienlijke prijs- én kwaliteitsverschillen. De klasse en prijs van het leer worden grotendeels bepaald door de oorsprong van de onbewerkte huid, de behandelingen die ze moeten ondergaan om geschikt gemaakt te worden voor gebruik en het aantal natuurlijke kenmerken (littekens, insectenbeten,…), die ze vertonen. Hoe minder kenmerken, hoe zeldzamer en dus ook hoe duurder. Let op: bij leer is het niet altijd zo dat duurder ook ‘sterker’ betekent. Het duurste meubelleder, het zogeheten anilineleer, is uiterst kwetsbaar.
 
Een lederen bank goedkoop kopen? Dan is de kans groot dat het leder niet van een soepele kwaliteit is. En dat is bij een bank wel belangrijk, want hoe minder soepel het leer, hoe hoger het risico dat er op termijn barsten verschijnen of dat het leer gaat afbladderen. 

Kiest u voor een goedkope bank in stof? Ook dan moet u alert zijn op de kwaliteit van de stof. U wilt immers liever niet dat de stof aan alles blijft haperen of na korte termijn al gaat uitrekken, pluizen of brozer / kaler wordt. Sommige stoffen zijn overigens ook bijzonder prijzig. Zo zal het nauwelijks mogelijk zijn om Alcantara bankstellen goedkoop aan te treffen. Alcantara is een kunststof, een mix van polyester en polyurethaan, die er net als suède uitziet en fluweelzacht aanvoelt. Daarnaast is deze stof slijtvast en makkelijk te reinigen. Echt ideaal ook voor mensen met kinderen en / of huisdieren. Doordat de microvezels bijzonder hechtgeweven zijn, heeft u immers weinig kans op haken.

Vulling van het goedkope bankstel

Een volgend punt waar u aandacht aan moet besteden wanneer u goedkopen banken bekijkt, is de kwaliteit van de vulling van de zit- en rugkussens. Ganzendons heeft zo’n heerlijke ‘plof’-uitstraling, maar moet u regelmatig opkloppen en is minder geschikt voor mensen die wat zwaarder van gewicht zijn. De beste kussenvulling is koudschuim, omdat dit lang z’n veerkracht behoudt. Polyesterschuim is iets minder van kwaliteit maar goedkoper. 

Hoe zit het met de vering?

Goedkoop banken op de kop tikken is leuk, maar als u er na korte termijn al doorheen zakt, blijkt goedkoop toch weer duurkoop. Er zijn 3 soorten veringen voor zitbanken: goedkoop zijn de singels, elastieken banden die met de hand vastgezet worden in de lengte van de bank. Kwalitatief beter en ook iets duurder is de zogeheten no sag-vering, stalen golvende veren die met een machine in de diepte van de zitting zijn gezet. Top of the bill zijn de boxsprings. Vergelijkbaar met de gelijknamige bedden zitten de springveren zowel in de zitting als in de kussens. Bent u op zoek naar goedkope banken online? Goede merken vermelden altijd het type vering dat werd gebruikt. 

U merkt het: goedkope banken kopen zonder in te boeten op kwaliteit is nog niet zo vanzelfsprekend. Wilt u graag goedkoop bankstellen, of liever zo goedkoop mogelijk kwaliteitsbanken kopen? Kom eens naar Meubelen Jonckheere in Belsele of bekijk ons aanbod bankstellen goedkoop online. Wilt u graag goedkope bankstellen kopen van gerenommeerde merken? Hou dan onze toonzaalmodellen in de gaten! Hier kan u wel eens goedkoop een bank van bijvoorbeeld Natuzzi op de kop tikken!