Landelijk wonen

Landelijk wonen met Meubelen Jonckheere

Landelijk wonen brengt sfeer maar ook de rust van het plattelandsleven terug in uw woonkamer of landelijke slaapkamer, ook als u midden in het centrum van de stad woont. Het wordt dan ook niet voor niets een ‘rustieke’ interieurstijl genoemd. Wilt u graag landelijk wonen en een landelijke sfeer in huis creëren die niet oubollig is? Een landelijk interieur klinkt misschien niet van deze tijd en wordt veelal gezien als het tegenovergestelde van een modern design. Toch kunt u met de juiste combinatie van verschillende materialen, landelijke meubels, landelijke accessoires en aankleding wel degelijk een zeer stijlvol en tóch landelijk interieur realiseren. Door eigentijdse designs op de juiste manier te combineren met een landelijke stijl die eenvoud en rust uitstralen, wordt een stoffige uitstraling direct opgepoetst en van de baan geveegd.

Hoe creëert u een landelijke stijl in huis?

Zoals bij elke woonstijl is het van belang om met de juiste kleuren en materialen te werken om het gewenste – landelijke – effect te creëren. Wilt u landelijk wonen en deze uitstraling in huis creëren, dan is het belangrijk om voor rust in huis te zorgen; belangrijk daarvoor zijn de basis kleuren voor het landelijk wonen. Om deze sfeer te creëren kiest u veelal voor warme aardkleuren zoals bruin en grijs in uw interieur en aan de muren. Ook kunt u hier en daar voor een andere kleur behang aan de muur kiezen, of een houten planken vloer in uw woning laten aanleggen met vergrijsde planken. Om uw landelijke inrichting compleet te maken kiest u echter ook voor landelijke meubels, landelijke verlichting en bijpassende landelijke accessoires. In een landelijk interieur wordt veelal gebruik gemaakt van ‘natuurlijke’ elementen zoals hout en de accessoires benadrukken veelal het leven en ook de ambachten van vroeger. Zo vindt u in een landelijk huis vaak veel spiegels, kleurrijk versierd porselein met ronde vormen, glaswerk, manden, kisten, keramiek, en andere aardewerken vazen

Modern en landelijk 

Wilt u modern en toch landelijk wonen? Het kan. De landelijke inrichting bevat vaak meer accessoires dan de moderne inrichting. Met robuuste houten elementen en toch eenvoud, of door bruin en grijs te combineren met interessante kleuren zoals aquablauw kunt u dit uitstekend bewerkstelligen. Ook kunt u een aantal zeer strakke elementen toevoegen in uw landelijke interieur om de rust een klein beetje te breken. Houd uw inrichting sober en strak, terwijl u toch de warme kleuren en natuurlijke elementen van het landelijk wonen naar voren laat komen. 

 

Meer informatie over Meubelen Jonckheere

Wilt u een landelijke inrichting creëren in uw huis? Laat u verder helpen door de adviseurs Meubelen Jonckheere, die bewijzen graag dat landelijke kasten, of landelijke decoratie echt stijlvol zijn. Creëer met ons een landelijke inrichting die helemaal van deze tijd is, met stoere, robuuste elementen in uw huis. Loop door onze woonwinkel en geniet van maar liefst 14.000 m2 aan verschillende elementen voor uw inrichting.