Zitbanken

Zitbanken


Zoekt u nog naar de ideale zitbank om uw salon om te toveren tot een stijlvolle en vooral comfortabele plek in huis? Bij Meubelen Jonckheere vindt u complete salons maar ook losse zitbanken en fauteuils in verschillende stijlen en maten: van een zitbank waar u met het hele gezin van kan genieten tot een klein zitbankje voor heerlijke relaxmomentjes. Kortom: voor zitbanken Antwerpen en omgeving moet u bij Meubelen Jonckheere zijn! 

Tips voor het kopen van de ideale zitbank

Een nieuwe zetel kopen doet u niet iedere dag. Het is een behoorlijke aanschaf; niet alleen qua prijs maar ook wat betreft de sfeer in uw living. Daarom geven we u graag enkele tips.

Kies voor een zitbank in de juiste maat

Het klinkt zo logisch, maar er zijn meer dan genoeg mensen die met de handen in het haar zitten omdat de nieuwe zetel toch te groot blijkt voor hun woonruimte. Wanneer u de zit banken in een showroom bekijkt, kan u zich immers nogal verkijken op de maat. Bijna alle meubelen zien er in een showroom op de één of andere manier kleiner uit dan ze in werkelijkheid zijn. Wanneer u zitbanken online bekijkt, heeft u hetzelfde probleem. Op een foto ziet u immers niet goed hoe groot die bank precies is. Meet daarom altijd goed de beschikbare ruimte op en hou eventueel ook rekening met extra loopruimte om de bank heen. Heeft u de zitbank van uw dromen gevonden en vraagt u zich af of deze in uw woonkamer gaat passen? Een goede truc is om de afmetingen van de bank met kranten aan te geven in uw living, of met stoelen te markeren. Zo krijgt u al snel een goede indruk van de grootte van de bank.
 
Te groot is niets, maar te klein ziet er ook niet uit. Een zitbankje in een enorme ruimte valt al snel weg. Een grote ruimte vraagt om een grote bank… of misschien zelfs twee grote zitbanken, of een bank met twee ruime fauteuils of loveseats bijvoorbeeld.

Comfort én looks

Een zitbank die er geweldig mooi uitziet maar waar u met de beste wil van de wereld niet comfortabel kan zitten, is toch een beetje een miskoop. Of een zetel comfortabel is hangt natuurlijk ook af van wat u hiermee wilt. Wilt u een zetel waarin u gemakkelijk een boek kan lezen of mensen kan ontvangen, dan is een bank met een smaller zitgedeelte handig. Bent u meer op zoek naar een relaxbank, dan is een wat diepere zitting met eventueel ook extra zachte zitkussens ideaal. Wanneer u gasten ontvangt, kan u er met extra kussens voor zorgen dat de bank weer wat ‘formeler’ wordt. Ook handig voor kleinere mensen overigens. Voor wie graag languit ligt op de zetel, is een hoekbank zeker een aanrader. 

Onderhoud

Een prachtig nieuwe bank maar oh-oh, een vlek. Laat een vlek je zetel niet ruïneren. Heeft u kinderen en / of huisdieren thuis, dan is een ongelukje al snel gebeurd. Kies daarom voor een onderhoudsvriendelijke stoffering. Vlekken maken bijvoorbeeld minder kans op leer. Bent u echter een fan van stof? Bij Meubelen Jonckheere kan u veel van onze stoffen extra laten behandelen tegen vocht en vlekken. Nog een mogelijkheid is te kiezen voor een zitbank met afneembare hoes. 

Tijdloos of eigentijds?

Omdat een zitbank liefst een aantal jaren meegaat, kiest u liefst voor een minder opvallende kleur. Een zetel in een trendkleur kan een echte eyecatcher zijn, maar u kan er ook al snel op uitgekeken raken. Houdt u van kleur? Kies dan voor een bank in een neutrale kleur en speel met kleur in de accessoires als kussens en plaids. Wanneer u bent uitgekeken op de kleur, past u gewoon de accessoires aan en u heeft direct weer het gevoel dat u een nieuwe zetel hebt staan.

Met deze tips hopen we u de zoektocht naar de perfecte zetel gemakkelijker te hebben gemaakt. Kom eens langs bij Meubelen Jonckheere in Belsele en probeer de vele zitbanken in onze showroom gerust eens uit. Lukt het u niet om binnenkort eens langs te komen? Bekijk ons uitgebreide aanbod zitbanken en salons dan al eens online!